21 Mart 2010

Caillou bizim en yakın dostumuz

 














Caillounun bizim hayatımızdaki yeri çok önemli, çünkü Defi onu çok seviyor kendisi bizimle birlikte yaşayan bir çizgi film kahramanı. Caillou ne yaparsa onu örnek alıyoruz neyseki Caillou akıllı bir arkadaşımız ve bize güzel şeyler öğretiyor. Ama bazen de hiç olmadık bir zamanda onun ve ailesinin yaptıklarını bizden bekleyince işin rengi birazcık değişebiliyor.
Mesela, Caillounun bir uzay gemisi varmış kartondan yapılmış, Defneciğimde sağolsun bizden istedi eee tabi her anne-baba Caillounun ailesi kadar yetenekli olamıyabiliyor :) Bizde kendi çabalarımızla yapmaya çalıştık daha önce aldığımız bir oyuncak mutfağın kutusunu atmamıştık, tabi Definin tarifiyle şekil vermeye çalışında biraz zorlandık neyseki Caillounun o bölümünü bulup, Kartondan Uzay Gemisini görünce kafamızda daha da bir belirginleşti, bizde tüm performansımızı göstererek yaptık. Definin pek bi hoşuna gitti ve böylece bir Caillou krizi daha atlatılmış oldu. Yani bu afacan, sevimli Caillou bazen biz büyüklerinde yeteneğimizi konuşturmamız gereken işler açabiliyor başımıza :)
Caillouyu tanımayan ve bilmeyenleriniz varsa (kaynak)

Caillou ya da Türkçe okunuşuyla Kayu, yazar Christine L'Heureux ve çizer Hélène Desputaux'un kitaplarından televiyona uyarlanan Kanada yapımı çizgi dizidir. Dizi, Caillou adlı 4 yaşındaki bir erkek çocuğun insanlarla ilişkilerini ve günlük yaşamını konu alır. Orijinal dili Fransızca olan dizi, farklı dillere çevrilerek Amerika'dan, Almanya'ya, İngiltere'den, Türkiye'ye kadar pek çok ülkede yayımlanmaktadır. Caillou sözcüğü Fransızcada "çakıl taşı" demektir ve bu sözcük saçsız baş anlamında da kullanılır. Dizideki Caillou karakterinin saçı yoktur. Dizinin yapımcıları bu konu hakkındaki soruları resmî sitesinde şöyle yanıtlamışlardır: Kitaptaki Caillou karakterinin yaşı, çizgi dizidekinden daha küçüktür ve bebeklerin saçları gür değildir. Diziye yapılan uyarlamada da aslı bozulmamış ve bu yüzden yaşı büyümesine karşın Caillou karakteri televiyzona saçsız olarak aktarılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...